Bestralingsklachten

Bestralingsklachten Tijdens radiotherapie vertoont de huid vrijwel altijd een reactie.

Vaak wordt gedacht dat dit gaat om een verbranding, dit is echter niet het geval. Vaak is de reactie van de huid erger wanneer er ook chemotherapie is toegepast. Als er klachten ontstaan tijdens de behandelingen is dit meestal na 2 tot 4 weken. De huid kleurt donkerder, wordt droger en in sommige gevallen kan de huid kapot gaan. Daarnaast neemt de kans op het krijgen van een lymfoedeem toe in het bestralingsgebied, maar ook in het omliggende weefsel.

Bestralingsklachten kunnen ook in een later stadium ontstaan zelfs wanneer er geen radiotherapie meer plaatsvind. Na gemiddeld 6 maanden kan radiogene schade zichtbaar worden. Dit is verharding van het weefsel in het bestraalde gebied wat bewegingsperkingen kan geven.

Manuele Lymfedrainage

Bij deze speciale massagetechniek wordt het lymfesysteem gestimuleerd om overtollig vocht af te voeren. Door een zachte, oppervlakkige rekprikkel aan de huid te geven, worden lymfebanen en lymfeknopen gestimuleerd. Overtollig vocht én afvalstoffen worden hierdoor beter afgevoerd.

Prijs: v.a. € 39,75

Boek hier snel en eenvoudig uw afspraak online of bel ons op 0416-672064

Fascie techniek

De fascie techniek is de nieuwste behandeling binnen DermaVision. En wat voor een! Wij, en vooral onze cliënten, zijn tot nu toe zeer tevreden!

De fascie in een bindweefsel dat vele structuren in het lichaam omgeeft. Denk hierbij aan organen, gewrichten, spieren, zenuwen, bloedbanen: alles is omgeven door fascie. In het ideale geval is de fascie ontspannen en zal geen klachten geven. Een verstoring van dit plaatje kan ontstaan wanneer de fascie gespannen raakt. Dit komt door langdurige overbelasting, trauma of een ingreep. De fascie voelt stijf, minder soepel of gaat vastzitten. Dit geeft (soms vage) klachten. Fascie gerelateerde klachten kunnen dan ook in al die structuren ontstaan: verminderde doorbloeding, verstoord zenuwweefsel geeft pijnklachten, bewegingsbeperking etc. De essentie van de fascie wordt in veel therapievormen niet meegenomen, waardoor klachten vaak lang aanhouden.

Door middel van een manuele techniek zorgen we ervoor dat het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Bij deze therapie wordt, indien nodig, samengewerkt met onze samenwerkend fysiotherapeut.

Prijs: v.a € 39,75

Huidverzorging

Bestralingsschade gaat vaak samen met littekens en/of andere huidproblemen zoals bijvoorbeeld droogheid en schilfers. Huidverzorgingsproducten kunnen hierbij uitkomst bieden.

Prijs: v.a. € 11,50

Boek hier snel en eenvoudig uw afspraak online of bel ons op 0416-672064

Endermotherapie

Uitgevoerd met een LPG apparaat. Het LPG-apparaat lift, rolt en masseert onder een vacuum de huid, waardoor elasticiteit herwonnen wordt, de doorbloeding en vochtcirculatie worden sterk verbeterd waardoor de structuur van de huid zich herstelt. Hierdoor zijn fibrose, littekens en brandwonden doeltreffend te behandelen.

Prijs: v.a. € 39,75