Bestralingsklachten

Bestralingsklachten

Klachten ontstaan door radiotherapie

Tijdens behandeling met radiotherapie vertoont de huid en onderliggend weefsel altijd reactie. Vaak wordt alleen gedacht dat dit gaat om een verbranding van de huid, dit is echter niet altijd het geval. Vaak is de reactie van de huid erger wanneer er ook chemotherapie is toegepast. Als er klachten ontstaan tijdens de behandelingen is dit meestal na 2 tot 4 weken. De huid kleurt donkerder, wordt droger en in sommige gevallen kan de huid kapot gaan. Daarnaast neemt de kans op het krijgen van een lymfoedeem toe in het bestralingsgebied, maar ook in het omliggende weefsel.

Bestralingsklachten kunnen ook in een later stadium ontstaan zelfs wanneer er geen radiotherapie meer plaatsvindt. Na gemiddeld 6 maanden kan radiogene schade zichtbaar worden. Dit is verharding van het weefsel in het bestraalde gebied wat bewegingsbeperkingen kan geven.

Manuele Lymfedrainage (MLD)

Bij deze speciale massagetechniek wordt het lymfesysteem gestimuleerd om overtollig vocht af te voeren. Door een zachte, oppervlakkige rekprikkel aan de huid te geven, worden lymfebanen en lymfeknopen gestimuleerd. Overtollig vocht én afvalstoffen worden hierdoor beter afgevoerd. Deze behandeling wordt ingezet als er naast bestralingsklachten ook sprake is van lymfoedeem. 

Prijs: v.a. € 42,35

Voor meer informatie maak je een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake

Bel 013-8894673 of plan 24/7 online jouw afspraak wanneer het jou uitkomt!

Fascie techniek

De fascie in een bindweefsel dat vele structuren in het lichaam omgeeft. Denk hierbij aan organen, gewrichten, spieren, zenuwen, bloedbanen: alles is omgeven door fascie. In het ideale geval is de fascie ontspannen en zal geen klachten geven. Een verstoring van dit plaatje kan ontstaan wanneer de fascie gespannen raakt. Dit komt door langdurige overbelasting, trauma of een ingreep. De fascie voelt stijf, minder soepel of gaat vastzitten. Dit geeft (soms vage) klachten. Fascie gerelateerde klachten kunnen dan ook in al die structuren ontstaan: verminderde doorbloeding, verstoord zenuwweefsel geeft pijnklachten, bewegingsbeperking etc. De essentie van de fascie wordt in veel therapievormen niet meegenomen, waardoor klachten vaak lang aanhouden.

Door middel van een manuele techniek zorgen we ervoor dat het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Bij deze therapie wordt, indien nodig, onze samenwerkend fysiotherapeut ingezet.

Prijs: v.a € 42,35

Speciale huidverzorging na radiotherapie

Bestralingsschade gaat vaak samen met littekens en/of andere huidproblemen zoals bijvoorbeeld droogheid en schilfers. Huidverzorgingsproducten kunnen hierbij uitkomst bieden. Hierin kunnen wij u adviseren en hebben wij de beste producten in de praktijk beschikbaar.

Prijs: v.a. € 11,50

RemedermLWNL

Boek hier snel en eenvoudig uw afspraak online of bel ons op 0416-672064

Endermotherapie

Uitgevoerd met een LPG apparaat. Het LPG-apparaat lift, rolt en masseert onder een vacuum de huid, waardoor elasticiteit herwonnen wordt, de doorbloeding en vochtcirculatie worden sterk verbeterd waardoor de structuur van de huid zich herstelt. Hierdoor zijn fibrose, littekens en brandwonden doeltreffend te behandelen.

Prijs: v.a. € 42,35

Laat je huid

Weer stralen