Lipoedeem

Lipoedeem

Lipoedeem is een pijnlijke en chronische ziekte.

Lipoedeem is een pijnlijke en chronische ziekte. De aanmaak van vetweefsel is verstoord, hierdoor kan een afwijkende vetverdeling op het lichaam ontstaan. Hierdoor kan in veel gevallen het lymfesysteem niet optimaal zijn functie vervullen, doordat de vetcellen tegen het lymfsysteem aandrukken, en ontstaat er een lymfoedeem. Overgewicht kan dit proces versnellen. De patiënt heeft vaak een smalle taille met dikke benen en/of armen. Vaak zijn de klachten bij lipoedeem naast de vetverdeling; vermoeide en onrustige benen, snel blauwe plekken, pijn bij aanraken en gevoel van overbelasting. Oorzaak: De oorzaak van lipoedeem is niet bekend en er bestaat nog veel onduidelijkheid over, helaas wordt om deze reden, lipoedeem vaak niet (h)erkent door specialisten. Bekend is wel dat het met name bij vrouwen voorkomt en dat er een erfelijke aanleg is. Het lijkt erop dat lipoedeem (deels) hormonaal is aangezien de ziekte vaak tot uiting komt of verergert tijdens hormoonwisselingen zoals pubertijd, zwangerschap en/of menopauze. Ook is bekend dat de ziekte niet ontstaat door teveel eten, al kan dit het klachtenbeeld wel versnellen zoals eerder genoemd. Daarnaast is het belangrijk dat lipoedeem zo vroeg mogelijk wordt gediagnostiseerd om te proberen de bijbehorende klachten te beperken.

Een combinatie van praktijkbehandelingen en thuisadviezen

De behandeling van lipoedeem is een combinatie van praktijkbehandelingen en thuisadviezen. De behandeling van lipoedeem heeft voornamelijk als doel om de progressie te vertragen en om eventuele klachten te verminderen.

Voor meer informatie maak je een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake

Bel 013-8894673 of plan 24/7 online jouw afspraak wanneer het jou uitkomt!

Endermotherapie

Endermotherapie wordt uitgevoerd met een LPG apparaat. Het LPG-apparaat lift, rolt en masseert onder een vacuum de huid, waardoor elasticiteit herwonnen wordt, de doorbloeding en vochtcirculatie worden sterk verbeterd waardoor de structuur van de huid zich herstelt. Daarnaast wordt de lipolyse (vetafbraak) met 70% gestimuleerd. Dat wil bij lipoedeem niet automatisch zeggen dat u afvalt met de behandeling, maar i.c.m. bewegen en gezonde voeding bestaat de kans dat de omvang zal verminderen!

Prijs: vanaf € 48,-

Compressietherapie

Therapeutisch elastische kousen kunnen verdere oedeemvorming voorkomen en zo bijbehorende klachten verminderen. Vaak zijn patiënten mobieler met compressietherapie dan zonder compressietherapie. De kousen worden door een extern bedrijf aangemeten.

Prijs: v.a. € 39,75

Boek snel en eenvoudig online

BEWEGING

Beweging s erg belangrijk om het lymfesysteem de stimuleren. Zwemmen en wandelen zijn zeer geschikt voor mensen met lipoedeem. Sporten waarbij veel onverwachte bewegingen zijn of er een kans is op overbelasting zijn minder geschikt en worden afgeraden. Wij raden aan om zeker elke 2 dagen minimaal 30 minuten hartslagverhogend te bewegen voor een goede circulatie en afname van de klachten.

Laat je huid

Weer stralen