Couperose & Rosacea

Wanneer de wanden van de haarvaatjes in het gelaat verzwakt raken, kunnen ze zichtbaar worden.

Deze vaatjes noemen we ook wel teleangiëctastieën. Wanneer dit een groter, vaak aaneengesloten, netwerk wordt noemen we dit couperose.

Rosacea is een chronische aandoening van de huid waarbij roodheid, ontstekingen en bultjes kenmerkend zijn. Het wordt daardoor weleens verward met acné vulgaris. In veel gevallen is ook couperose een van de symptomen van rosacea.

Oorzaak: Het ontstaan van couperose en/of rosacea is niet wetenschappelijk bewezen. Het is wel bekend dat externe factoren zoals; cosmetica, zon, voeding, hormoonschommelingen en/of medicijngebruik couperose en rosacea kunnen verergeren.

Chemische peelings bij Rosacea

Schoonmaken van de huid op oppervlakkig & dieper niveau. Puistjes en mee-eters worden verwijderd. Hiervoor gebruiken we producten van ZO Skin Health en de peelings van Lira.  

Advies: behandeling met regelmaat, variërend tussen 2-8 weken, afhankelijk van de ernst van de aandoening.

Prijs: v.a € 81,-

Boek hier snel en eenvoudig uw afspraak online of bel ons op 0416-672064

Lasertherapie & IPL

Roodheid en met name gesprongen vaatjes kunnen behandeld worden met IPL (Intense Pulsed Light) of de vaatlaser. De apparatuur geeft een licht- of laserbundel af aan de huid die op een bepaalde golflengte werkt. De golflengte geeft aan op welke diepte in de huid behandeld wordt en welke cellen worden behandeld. In dit geval wordt gebruik gemaakt van de roodheid van bloed in de gesprongen vaatjes. Het licht wat tijdens het flitsen afgegeven wordt, wordt in de huid omgezet tot warmte waardoor gesprongen vaatjes vernietigd worden.

Prijs: v.a. € 95,-

Laat je huid

Weer stralen