Ongewenste beharing

Ongewenste beharing is een vervelende klacht waar zowel vrouwen als mannen mee te maken hebben.

Met een laser kunt u zich gemakkelijk laten ontharen. Heeft u donkere haren op uw bovenlip? Moet u iedere week uw benen scheren? Dan heeft u misschien last van overbeharing oftewel ongewenste haargroei. Wat is de oorzaak en welke verschillende behandelingen zijn er? Het gaat vaak om te veel of te dikke beharing in een gebied waar normaliter geen of weinig haren te vinden zijn. We spreken dan van overbeharing, dat vaak eenvoudig te verhelpen is met een laserbehandeling.

Twee soorten overbeharing of ongewenste haargroei

Hypertrichose: op plaatsten waar van nature al haren aanwezig zijn. De beharing is echter zwaarder: haardichtheid (aantal haren per cm2) is groter of de haren zijn langer of dikker, waardoor ze meer opvallen.

Hirsutisme:op plaatsen waar van nature GEEN haren aanwezig zijn. Dit is een mannelijk beharingspatroon bij vrouwen: zichtbare haren in het gezicht, hals of op de borsten. Ook de armen en benen kunnen meer behaard zijn dan ‘normaal’. Hirsutisme wordt voornamelijk veroorzaakt door hormoonschommelingen in het lichaam. Haarzakjes zijn in dat geval gevoeliger voor mannelijke (androgene) hormonen in het lichaam.

Boek hier snel en eenvoudig uw afspraak online of bel ons op 0416-672064

Een laserbehandeling of andere methode

U heeft bij ons de keuze uit twee effectieve behandelingen om de haren DEFINITIEF te laten verwijderen, namelijk: ontharen met een laser of elektrische epilatie. De effectiviteit van beide behandelingen is afhankelijk van verschillende factoren:

 

  • Leeftijd.
  • Genetische factoren: hoeveel haren zijn erin aanleg?
  • Hormoonhuishouding/disbalans hormonen.
  • Haargroeifasen: er zijn drie stadia, slechts in één fase wordt het haarzakje direct vernietigd.

 

Bij beide methoden tegen ongewenste haargroei zijn meerdere behandelingen nodig.

Elektrische epilatie

Naast laserontharing bieden wij nog een ander ontharingsmethode aan. Een methode waarbij met een minuscuul naaldje in het haarzakje wordt gegleden. Door middel van wissel- en/of gelijkstroom wordt warmte in het haarzakje gebracht welke, net als bij IPL, zorgt dat de verbinding met de voeding van het haarzakje, wordt vernietigd. Hoewel IPL op pigment werkt, kan bij elektrische epilatie elke haarkleur behandeld worden. Wit, grijs, rood en blond haar is, in tegenstelling tot laserontharing, met deze methode dus ook prima te verwijderen. Ook beharing op huidtransplantaten halen we veelal met elektrische epilatie weg.

Prijs: v.a. € 40,-

Wilt u voorgoed afrekenen met ongewenste haargroei?

Neem in beide gevallen gerust contact met ons op. Dit kan door te bellen naar onze vestiging in Waalwijk 0416-672064 of Berkel-Enschot 013-8894673. E-mailen naar info@dermavision.nl kan uiteraard ook.

GentleLase Pro-U – Pijnloos ontharen met een laser

Laserontharing is een bijzonder snelle en uiterst effectieve manier van ontharing. De laserbundel die afgegeven wordt aan de huid werkt op een bepaalde diepte in de huid. De laserbundel geeft warmte af aan het pigment van de haren, waardoor de haarzakjes opwarmen.

Doel: de haren geleiden de warmte naar de oorsprong van het haarzakje. Daar is deze bevestigd aan een klein bloedvat wat het haarzakje voedingsstoffen en zuurstof aanbiedt waardoor haren kunnen groeien. Door de enorme warmte in het haarzakje wordt de verbinding met het bloedvat vernietigd en sterft een haarfollikel af. Geen nieuwe haren dus! Ontharen met een laser kan toegepast worden op elk gewenst deel van het lichaam waar zwarte of (licht)bruine haren aanwezig zijn. De GentleLase beschikt over een gepatenteerd koelingssysteem waarmee we pijnloos behandelen. Door middel van cryogeen dat voor de laserpuls wordt afgegeven op de huid voelen de behandelingen een stuk aangenamer en wordt de opperhuid tijdens de laserbehandeling beschermd.

Prijs: v.a. € 75,-