Ongewenste beharing

Ongewenste beharing

Ongewenste beharing is een vervelende klacht waar zowel vrouwen als mannen mee te maken hebben.

Met een laser kunt u zich gemakkelijk laten ontharen. Heeft u donkere haren op uw bovenlip? Moet u iedere week uw benen scheren? Dan heeft u misschien last van overbeharing oftewel ongewenste haargroei. Wat is de oorzaak en welke verschillende behandelingen zijn er? Het gaat vaak om te veel of te dikke beharing in een gebied waar normaliter geen of weinig haren te vinden zijn. We spreken dan van overbeharing, dat vaak eenvoudig te verhelpen is met een laserbehandeling.

Twee soorten overbeharing of ongewenste haargroei

Hypertrichose: op plaatsten waar van nature al haren aanwezig zijn. De beharing is echter zwaarder: haardichtheid (aantal haren per cm2) is groter of de haren zijn langer of dikker, waardoor ze meer opvallen.

Hirsutisme: op plaatsen waar van nature geen haren aanwezig zijn. Dit is een mannelijk beharingspatroon bij vrouwen: zichtbare haren in het gezicht, hals of op de borsten. Ook de armen en benen kunnen meer behaard zijn dan ‘normaal’. Hirsutisme wordt voornamelijk veroorzaakt door hormoonschommelingen in het lichaam. Haarzakjes zijn in dat geval gevoeliger voor mannelijke (androgene) hormonen in het lichaam.

Voor meer informatie maak je een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake

Bel 013-8894673 of plan 24/7 online jouw afspraak wanneer het jou uitkomt!

Een laserbehandeling of andere methode

U heeft bij ons de keuze uit twee effectieve behandelingen om de haren te laten verwijderen, namelijk: ontharen met een laser of elektrische epilatie. De effectiviteit van beide behandelingen is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Leeftijd.
  • Genetische factoren: hoeveel haren zijn erin aanleg?
  • Hormoonhuishouding/disbalans hormonen.
  • Haargroeifasen: er zijn drie stadia, slechts in één fase wordt het haarzakje direct vernietigd.

Bij beide methoden tegen ongewenste haargroei zijn meerdere behandelingen nodig.

GentleMax Pro - pijnloos ontharen met een laser

Laserontharen met de GentleMax Pro is een bijzonder snelle en uiterst effectieve manier van ontharing voor elk huidtype. Van de melkwitte huid tot de bruinzwarte huid: door de combinatie van de alexandriet en de Nd:YAG laser kunnen alle deze huiden veilig behandeld worden.

De laserbundel die afgegeven wordt aan de huid werkt op een bepaalde diepte in de huid. De laserbundel geeft warmte af aan het pigment van de haren, waardoor de haarzakjes dermate opwarmen waarna het haarzakje beschadigd of vernietigd wordt

Prijs: v.a. € 55,-

Wilt u voorgoed afrekenen met ongewenste haargroei?

Neem gerust contact met ons op. Dit kan door te bellen naar onze vestiging in Berkel-Enschot 013-8894673. E-mailen naar [email protected] kan uiteraard ook.

Elektrische Epilatie

Wanneer laserontharing geen optie is, bieden wij een andere ontharingsmethode aan, namelijk elektrische epilatie. Een methode waarbij met een minuscuul naaldje in het haarzakje wordt gegleden. Door middel van wissel- en/of gelijkstroom wordt warmte in het haarzakje gebracht welke, net als bij laserontharing, zorgt dat de verbinding met de voeding van het haarzakje wordt vernietigd. Hoewel laserontharing op pigment werkt, kan bij elektrische epilatie elke haarkleur behandeld worden. Wit, grijs, rood en blond haar is, in tegenstelling tot laserontharing, met deze methode dus ook prima te verwijderen. Ook beharing op huidtransplantaten halen we veelal met elektrische epilatie weg.

Prijs: v.a. € 52,50

Laat je huid

Weer stralen