ONGEWENSTE BEHARING

ongewenste_beharing

Donkere haren op je bovenlip? Iedere week je benen scheren? Dan heb je misschien last van overbeharing. Wat is de oorzaak en welke verschillende behandelingen zijn er? Het gaat vaak om te veel of te dikke beharing in een gebied waar normaliter geen of weinig haren te vinden zijn. We spreken dan van overbeharing. 

 

2 soorten overbeharing

Hypertrichose: op plaatsten waar van nature al haren aanwezig zijn. De beharing is echter zwaarder: haardichtheid (aantal haren per cm2) is groter of de haren zijn langer of dikker waardoor opvallender.

Hirsutisme: op plaatsen waar van nature GEEN haren aanwezig zijn. Dit is een mannelijk beharingspatroon bij vrouwen: zichtbare haren in het gezicht, hals of op de borsten. Ook de armen en benen kunnen meer behaard zijn dan ‘normaal’. Hirsutisme wordt voornamelijk veroorzaakt door hormoonschommelingen in het lichaam. Haarzakjes zijn in dat geval gevoeliger voor mannelijke (androgene) hormonen in het lichaam.

Behandeling

U heeft bij ons de keuze uit 2 effectieve behandelingen om de haren DEFINITIEF te laten verwijderen. De effectiviteit van de behandelingen is afhankelijk van verschillende factoren:

- Leeftijd
- Genetische factoren: hoeveel haren zijn er in aanleg
- Hormoonhuishouding/disbalans hormonen
- Haargroeifasen: 3 stadia, slechts in 1 fase wordt het haarzakje direct vernietigd.

Bij beide methoden zijn meerdere behandelingen nodig.

Haargroeicyclus

Boek hier snel en eenvoudig uw afspraak online of bel ons op  0416-672064

GentleLase Pro-U Laserontharen

dit is een bijzonder snelle en uiterst effectieve manier van ontharing. De laserbundel die afgegeven wordt aan de huid werkt op een bepaalde diepte in de huid. De laserbundel geeft warmte af aan het pigment van de haren, waardoor het haarzakje wordt opgewarmd.

Doel: de haren geleiden de warmte naar de oorsprong van het haarzakje. Daar is deze bevestigd aan een klein bloedvat wat het haarzakje voedingsstoffen en zuurstof aanbiedt waardoor haren kunnen groeien. Door de enorme warmte in het haarzakje wordt de verbinding met het bloedvat vernietigd en sterft een haarfollikel af. Geen nieuwe haren dus!

Laserontharen kan toegepast worden op elk gewenst deel van het lichaam waar zwarte of (licht)bruine haren aanwezig zijn.

De Gentlelase beschikt over een gepatenteerd koelingssysteem waarmee we pijnloos kunnen behandelen. Door middel van cryogeen dat voor de laserpuls wordt afgegeven op de huid voelen de behandelingen een stuk aangenamer en wordt de opperhuid beschermd

 

Prijs: v.a. € 75,-

ELEKTRISCHE EPILATIE

Een methode waarbij met een minuscuul naaldje in het haarzakje wordt gegleden. Door middel van wissel- en/of gelijkstroom wordt warmte in het haarzakje gebracht welke, net als bij IPL, zorgt dat de verbinding met de voeding van het haarzakje, wordt vernietigd.

Hoewel IPL op pigment werkt, kan bij elektrische epilatie elke haarkleur behandeld worden. Wit, grijs, rood en blond haar is met deze methode ook prima te verwijderen.

Ook beharing op huidtransplantaten halen we veelal met elektrische epilatie weg.

Prijs: v.a. € 40,-