Littekens: pijn of beperking na operatie

Littekens: pijn of beperking na operatie

Een litteken is een zichtbare herinnering aan een beschadiging van de huid.

Littekens kunnen volledig verdwijnen, maar ze kunnen ook zichtbaar blijven en klachten geven. Een litteken kan na een operatie of trauma verkleefd raken aan onderliggende huidlagen, waardoor de bewegingsvrijheid van een cliënt beperkt kan worden.

Wondgenezing

Ontstekingsfase: collageenvezels en littekenweefsel worden aangemaakt om de wond af te sluiten. Alvorens de wond dicht is, wordt de wond gereinigd door het lichaam. De ontstekingsfase duurt gemiddeld 1 tot 4 dagen. Kenmerkend is de roodheid van en rondom de verwonding.

Regeneratiefase: naast collageenvezels gaan ook andere beschadigde onderdelen van de huid zich herstellen, zoals lymfevaten, bloedvaten en zenuwen. Deze fase duurt van de 4e tot de 21e dag na de verwonding. Tijdens deze fase is er roodheid te zien, alleen minder rondom het litteken.

Rijpingsfase: vanaf de 21e dag. Een litteken kan genezen tot anderhalf jaar na verwonding. Veranderingen die in de loop van de tijd optreden, zijn: – minder roodheid – oppervlakkiger gelegen – soepeler

Littekenklachten ontstaan wanneer de wondgenezing verstoord raakt door onder andere infecties, krabben of slechte doorbloeding van het wondgebied. Ook die diepte van de verwonding heeft invloed op een litteken.

Voor meer informatie maak je een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake

Bel 013-8894673 of plan 24/7 online jouw afspraak wanneer het jou uitkomt!

Fascie techniek

De fascie techniek is de nieuwste behandeling binnen DermaVision. En wat voor een! Wij, en vooral onze cliënten, zijn tot nu toe zeer tevreden!

De fascie in een bindweefsel dat vele structuren in het lichaam omgeeft. Denk hierbij aan organen, gewrichten, spieren, zenuwen, bloedbanen: alles is omgeven door fascie. In het ideale geval is de fascie ontspannen en zal geen klachten geven. Een verstoring van dit plaatje kan ontstaan wanneer de fascie gespannen raakt. Dit komt door langdurige overbelasting, trauma of een ingreep. De fascie voelt stijf, minder soepel of gaat vastzitten. Dit geeft (soms vage) klachten. Fascie gerelateerde klachten kunnen dan ook in al die structuren ontstaan: verminderde doorbloeding, verstoord zenuwweefsel geeft pijnklachten, bewegingsbeperking etc. De essentie van de fascie wordt in veel therapievormen niet meegenomen, waardoor klachten vaak lang aanhouden.

Door middel van een manuele techniek zorgen we ervoor dat het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Bij deze therapie wordt, indien nodig, samengewerkt met onze samenwerkend fysiotherapeut.

Prijs: v.a. € 39,75

Dermapen

Doormiddel van minuscule naaldjes worden kleine ‘kanaaltjes’ in de huid gemaakt tot in de dermis (lederhuid). Er worden nieuwe verbindingen gemaakt tussen collageen- en elastinevezels. Littekens worden hierdoor soepeler, minder zichtbaar en er treedt kleurverbetering op.

Prijs: v.a. € 49,50

Boek hier snel en eenvoudig uw afspraak online of bel ons op 0416-672064​

Microdermabrasie

Mechanische peeling waarbij de huid onder een vacuüm en continue stroom van fijne aluminiumkristallen wordt behandeld. De epidermis (opperhuid) wordt hierdoor deels (deels) verwijderd. Daarnaast wordt collageen en elastine gestimuleerd. Dit zorgt voor een verbetering in huidstructuur en -conditie.

Prijs: v.a. € 95,-

*Middels thuisadviezen kunt u littekens zelf veilig en doeltreffend behandelen.

Endermotherapie

Uitgevoerd door een LPG-apparaat. Dit apparaart lift, rolt en masseert onder een vacuüm de huid, waardoor elasticiteit herwonnen wordt, doorbloeding en vochtcirculatie sterk verbeterd. Hierdoor herstelt de structuur van de huid zich. Met Endermoterapie zijn o.a. fibrose (verharding), littekens en brandwonden doeltreffend te behandelen.

Prijs: v.a. € 28,50

Manuele littekentherapie

Massagetechniek waarbij de verschillende huidlagen van elkaar worden losgemaakt. De bewegingsbeperking wordt hierdoor verminderd en het uiterlijk ervan verbeterd. Ook de jeuk neemt af.

Prijs: v.a. € 28,-

Laat je huid

Weer stralen