Pigmentvlekken

Pigmentcellen komen van nature voor in de huid welke melanine produceren.

Melanocyten (pigmentcellen) komen van nature voor in de huid welke melanine produceren. Het zorgt voor de natuurlijke bescherming van de huid tegen de zon. De mate van hoeveelheid van de melanine in de huid bepaald onze huidskleur. Hoe donkerder de huid, hoe beter de huid beschermd is tegen de schadelijke straling van de zon.

Pigmentvlekken zijn platte donkere opeenhopingen van melanine, vaak voorkomend op huidgebieden welke veel zijn blootgesteld aan de zon. Denk hierbij vooral aan het gelaat en handen, maar ook armen en benen zijn voorkeurslocaties.

Onder invloed van o.a hormonen, stress, medicatie, trauma en/of operatie en verkeerd zongedrag kan de melanineproductie verstoord raken. Hierdoor kan er (soms plaatselijk) teveel of te weinig melanine aangemaakt worden. Dit veroorzaakt ontsierende verkleuringen in het gelaat of op het lichaam pigmentvlekken.

Cosmelan peeling

Is een effectieve behandeling om pigmentvlekken te verminderen. De ingrediënten werken op de verschillende stadiums van pigment en werken in synergie. De praktijk behandeling van Cosmelan is een masker dat in 1 laag op de huid aanbrengt en dat snel resultaat geeft. In 1 maand tijd zullen melasme, pigmentvlekken en beschadigingen door de zon aanzienlijk verminderen. De cosmelan peeling is op alle huidtypen toe te passen.

Wanneer u in de praktijk de cosmelan peeling heeft ondergaan, dient u thuis het masker na een aantal uren te verwijderen. Daarna ondersteund u de behandeling met huidverzorgingsproducten thuis.

Prijs: v.a. € 170,-

Boek hier snel en eenvoudig uw afspraak online of bel ons op 0416-672064

Intense pulsed light (IPL)

Donker gepigmenteerde vlekken kunnen behandeld worden met IPL (Intense Pulsed Light). De apparatuur geeft een lichtbundel af aan de huid die op een bepaalde golflengte werkt. De golflengte geeft aan op welke diepte in de huid behandeld wordt en welke cellen worden behandeld. In dit geval de pigmentcellen. Het licht wat tijdens het flitsen afgegeven wordt, wordt in de huid omgezet tot warmte waardoor de pigmentcellen vernietigd worden.

Prijs: v.a. € 110,-

Zo medical & Zo skin health by Dr. Zein Obagi

Zijn beide systemen welke thuis worden gebruikt. De pigmentcellen worden geëgaliseerd en de productie ervan gaat naar beneden. Zowel ZO Medical en ZO Skin Health zijn ontwikkeld door dr. Zein Obagi. Dr. Obagi heeft een huidtransformatiesysteem ontwikkeld, dat de huid op cellulair niveau verbetert in zowel de opperhuid als de lederhuid. Door de juiste ingrediënten, met de juiste aflevertechnieken aan de huid aangeboden, in de huid te brengen wordt de huid aangezet zichzelf te verbeteren.

Prijs: v.a. € 40,-