Acne & Littekens

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die, in tegenstelling tot wat veelal gedacht wordt, op elke leeftijd voor kan komen.

Wat is acne en wat is een effectieve behandeling? Dat leggen wij als specialist in acne graag aan u uit. Ons lichaam produceert talg (huidsmeer) om de huid soepel te houden. Bij acne is er sprake van een overproductie van talg: het raakt verstopt in de huid, waardoor een mee-eter ontstaat. Talgklieren bevinden zich verspreid over de gehele huid. Plaatsen waar zich de meeste talgklieren bevinden, hebben de grootste kans op verstoppingen en acne en littekens tot gevolg. Puistjes, mee-eters en/of oneffenheden vormen het beeld bij deze aandoening.

Acne kan ontstaan door verschillende factoren

 • Overproductie van talg
 • Verdikte hoornlaag, waardoor talgklieren verstopt raken
 • Verstoorde hormoonbalans
 • Toename Propionibacterium Acnes: een bacterie die van nature in de huid aanwezig is

Uitlokkers

Deze factoren zijn geen veroorzakers, maar ze verergeren de acne wel degelijk:

 • Afsluitende make-up
 • Ongezonde levensstijl
 • Te weinig water drinken
 • Onevenwichtige voeding
 • Roken
 • Alcohol

Verantwoorde make-up: als specialist in acne, raden wij aan Lycogel te gebruiken. Dit is de enige echt ademende camouflage. Daarom kunt u deze met een gerust hart gebruiken, ook wanneer uw huid onzuiver is. Deze foundation bevat het middel LYCG (live yeast cell derivative). Dit is een krachtig vochtinbrengend middel dat ontstekingen tegengaat en het genezingsproces van wonden bespoedigd. Het vergroot de zuurstofopname en stimuleert levende cellen om beschermende enzymen te produceren, wat het een effectieve behandeling van acne maakt.

Voeding: optioneel kan men ervoor kiezen een afspraak te maken met de orthomoleculair therapeut of de hormoontherapeut. Het is namelijk bewezen dat acne kán reageren op voedingsstoffen die slecht door het lichaam verdragen worden. Voorbeelden hiervan zijn varkensvlees en zonnebloemolie. Ook kan men een tekort hebben aan vitaminen waardoor acne verergert, denk hierbij aan vitamine B. De orthomoleculair therapeut kan met u nagaan of er voedingsstoffen zijn die u beter kunt mijden óf juist meer zou kunnen nuttigen.

Voor meer informatie maakt u een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake. Bel 0416-672064 of plan 24/7 online wanneer het jou uikomt!

Basisreiniging

De naam zegt het al: dit is onze BASIC reiniging. Het is een intensieve reiniging van de huid waarbij de huid oppervlakkig schoongemaakt wordt. De huid wordt schoongemaakt, puistjes en mee-eters worden verwijderd en de behandeling wordt afgesloten met een 10% fruitzuurcrème. Actieve acne wordt veelal aangepakt met actievere ingrediënten, denk hierbij aan salicylzuur en benzoylperoxide. Salicylzuur reduceert de talgproductie en regelmatig gebruik heeft een exfoliërende werking. Benzoylperoxide pakt de bacterie aan die acne veroorzaakt en helpt deze onder controle te brengen. Hierdoor vermindert de acne snel en worden toekomstige acne-uitbraken en littekens tegengegaan. Bovendien worden puistjes en mee-eters verwijderd, wat dit tot een complete behandeling van acne maakt.

Advies: behandeling met regelmaat, variërend tussen 2 à 8 weken, afhankelijk van de ernst van de aandoening.

Prijs: v.a € 48,-

Dermapen – Lokale behandeling van acne en littekens​

Een groot voordeel van de Dermapen ten opzichte van een dermaroller, is het compacte formaat waarmee een klein oppervlak behandeld kan worden zonder de huid eromheen te belasten. Hierdoor is de hersteltijd minimaal! Om deze reden gebruiken wij de Dermapen als acnetherapie in de praktijk. Littekens veroorzaakt door acne worden soepeler, minder zichtbaar en kleurverbetering treedt op. Deze methode kan worden toegepast bij diverse soorten littekens, maar ook op storende rimpels die lokaal ontstaan zijn. Denk eens aan de groefjes in de bovenlip, fronsrimpel wenkbrauwen of die kraaienpootjes.

Advies: behandeling elke 3 à 4 weken, maximaal 6 behandelingen achter elkaar. Combinatie van behandelingen mogelijk.

Prijs: v.a € 59,50

Resultaat na thuisgebruik Dermaroller + 1 Dermapen behandeling
Microdermabrasie wordt ook wel zandstralen van de huid genoemd

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een behandeling van acne littekens die zorgt voor verbetering van de huidstructuur en huidconditie. Specifiek betekent dit dat dode huidcellen worden verwijderd, de doorbloeding verbeterd en de aanmaak van collageenvezels wordt gestimuleerd. Huidverzorgingsproducten worden door deze acnetherapie beter opgenomen door de huid. Met deze medische en krachtige apparatuur kunnen wij nauwkeurig en gecontroleerd peelen tot op ieder huidniveau:

 • Oppervlakkige peeling epidermis (opperhuid). De gehele laag met dode huidcellen wordt verwijderd.
 • Diepe peeling epidermis: tot op de dermis (lederhuid). In deze huidlaag bevinden zich levende huidcellen.
 • Diepe peeling epidermis: tot in de dermis.

Advies: behandelingen in kuurverband: 6 à 8 behandelingen 1x per week

Prijs: v.a € 102,50

Medische peels / fruitzuurbehandeling

Door het toepassen van zuren op de huid vindt er een dieptereiniging plaats, wat een effectieve behandeling van acne is. De huidtherapeuten kunnen kiezen uit een scala van peels die allemaal hun eigen werkingsdiepte en functie hebben. Zo kan het de ene peel goed op de talgklier ingespeeld worden waar de andere peel juist beter op acne littekens en natuurlijk hydratatie werkt. De fruitzuren dringen diep in de huid door, waardoor afschilfering van dode huidcellen plaatsvindt. Fruitzuurbehandelingen worden zowel thuis als in de praktijk toegepast. Voordat de huid in de praktijk wordt behandeld, dient de huid thuis dagelijks te worde voorbereid met een veilige fruitzuurcrème. Veelal is dat 10%. In de praktijk gebruikt de huidtherapeut hogere doseringen om acne te behandelen, variërend van 30% tot 50% / 70%. Deze laatste mogen uitsluitend door huidtherapeuten en (huid)artsen aangebracht worden.

Advies: behandelingen in kuurverband: 6 à 8 behandelingen, 1 x per 2 weken

Prijs: v.a € 82,50

Resultaat na thuisgebruik Dermaroller + 1 Dermapen behandeling

Dermapen - Microneedling​

Door middel van minuscule naaldjes worden kleine ‘kanaaltjes’ in de huid gemaakt tot in de dermis (lederhuid, tweede huidlaag). Collageen wordt gestimuleerd en er worden nieuwe verbindingen gemaakt tussen elastine en collageenvezels. Door de kanalen kunnen rijke werkzame stoffen die op de huid worden aangebracht dieper in de huid worden opgenomen. Littekens – bijvoorbeeld veroorzaakt door acne – worden soepeler, minder zichtbaar en kleurverbetering treedt op. Deze methode kan worden toegepast bij diverse soorten littekens en huidveroudering (verslapping, rimpels, oneffenheden). Microneedling kan op deze unieke wijze ervoor zorgen dat de huid zichzelf gaat herstellen en gezonder wordt. Versterk het resultaat met de producten van dr. Obagi, ZO Skin Health. Zo behoudt u het resultaat ook als de er langere tijd tussen de behandelingen zit. De jonge huid behandelen is ook zeker een pré. Voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Zo voorkomt u vroegtijdige huidveroudering. Wij raden aan om met dit doel te starten v.a. 30-jarige leeftijd of wanneer de eerste tekenen van veroudering zichtbaar worden.

Advies: Maximaal 3 behandelingen in 12 weken (afhankelijk van huidconditie), interval 4 weken. Maximaal 2 kuren per jaar.

Prijs: v.a € 159.50

Dermaroller - dit kun je zelf doen

Het thuisgebruik van een dermaroller ondersteunt de behandelingen, bevordert collageenstimulatie en zorgt voor verbeterde productpenetratie. Deze rollers zijn in de praktijk verkrijgbaar in de maten: 0,3 mm en 0,5 mm.

Prijs: v.a € 99,95

Laat je huid

Weer stralen