ACNÉ & ACNÉLITTEKENS

dermavision_homepage_header_001

Ons lichaam produceert talg (huidsmeer) om de huid soepel te houden. Bij acné is er sprake van een overproductie van talg: het raakt verstopt in de huid, waardoor een mee-eter ontstaat. Talgklieren bevinden zich verspreid over de gehele huid. Plaatsen waar zich de meeste talgklieren bevinden, hebben de grootste kans op verstoppingen en acné tot gevolg. Puistjes, mee-eters en/of oneffenheden vormen het beeld bij deze aandoening.

Acné kan ontstaan door verschillende factoren:

Overproductie van talg, Verdikte hoornlaag: talgklieren raken verstopt, Verstoorde hormoonbalans en Toename Propionibacterium Acnes: bacterie die van nature in de huid aanwezig is.

Uitlokkers

Deze factoren zijn geen veroorzakers, maar ze verergeren de acné wel degelijk.

Afsluitende make-up, ongezonde levensstijl, te weinig water drinken, roken, alcohol
en onevenwichtige voeding

Aanpakken

Verantwoorde make-up: Lycogel, de enige echt ademende camouflage. Daarom kun je deze met een gerust hart gebruiken, ook wanneer je huid onzuiver is. Deze foundation bevat het middel LYCG (live yeast cell derivative). Dit is een krachtig vochtinbrengend middel dat ontstekingen tegengaat en het genezingsproces van wonden bespoedigd. Het vergroot de zuurstofopname en stimuleert levende cellen om beschermende enzymen te produceren.

Voeding: optioneel kan men ervoor kiezen een afspraak te maken met de orthomoleculair therapeut of de hormoontherapeut. Bewezen is dat acné kán reageren op voedingsstoffen die slecht door het lichaam verdragen worden. Voorbeelden hiervan zijn varkensvlees en zonnebloemolie. Ook kan men een tekort hebben aan vitaminen waardoor acné verergert, denk hierbij aan vitamine B. De orthomoleculair therapeut kan met u nagaan of er voedingsstoffen zijn die u beter kunt mijden óf juist meer zou kunnen nuttigen.

gezonde_huid

Boek hier snel en eenvoudig uw afspraak online of bel ons op  0416-672064

REINIGING

Schoonmaken van de huid op oppervlakkig & dieper niveau. Puistjes en mee-eters worden verwijderd. Hiervoor gebruiken we producten van Louis Widmer.

Advies: behandeling met regelmaat, variërend tussen 2-8 weken, afhankelijk van de ernst van de aandoening.

Prijs: v.a € 42,50

AHA / FRUITZUUR

Door het toepassen van fruitzuren op de huid vindt er een dieptereiniging plaats. De fruitzuren dringen diep in de huid door, waardoor afschilfering van dode huidcellen plaats vindt. Fruitzuurbehandelingen kunnen zowel thuis als in de praktijk toegepast worden. Speciaal voor thuisgebruik hebben we de AHA 10%-crème die de patiënt veilig en zonder risico kan gebruiken. In de praktijk worden hogere doseringen gebruikt, namelijk 50% en 70%. Uitsluitend huidtherapeuten en (huid)artsen mogen met deze hoge percentages behandelen. De huid dient voorbereid te worden met een veilige 10%AHA-crème voor thuisgebruik.

Advies: behandelingen in kuurverband: 6-8 behandelingen 1x per week

Prijs: v.a € 75,-

Dermapen – Lokale Behandeling

Een groot voordeel van de Dermapen ten opzichte van een dermaroller, is het compacte formaat waarmee een klein oppervlak behandeld kan worden zonder de huid eromheen te belasten. Hierdoor is de hersteltijd minimaal! Om deze reden gebruiken wij de Dermapen in de praktijk.

Littekens worden soepeler, minder zichtbaar en kleurverbetering treedt op. Deze methode kan worden toegepast bij diverse soorten littekens, maar ook op storende rimpels die lokaal ontstaan zijn. Denk eens aan de groefjes in de bovenlip, fronsrimpel wenkbrauwen of die kraaienpootjes.

Advies: behandeling elke 3-4 weken, maximaal 6 behandelingen achter elkaar. Combinatie van behandelingen mogelijk.

Prijs: v.a € 49,50

ZO MEDICAL REINIGING

Intensieve reiniging van de huid waarbij de huid oppervlakkig én diep schoongemaakt worden. Puistjes en mee-eters worden verwijderd. Praktijk- en thuisproducten bevatten o.a. salicylzuur (2%) en benzoylperoxide (10%). Salicylzuur reduceert de talgproductie en regelmatig gebruik heeft een exfoliërende werking. Benzoylperoxide pakt de bacterie aan die acné veroorzaakt en helpt deze onder controle te brengen. Hierdoor vermindert de acne snel en worden toekomstige acne-uitbraken tegen gegaan. Puistjes en mee-eters worden verwijderd.

Advies: behandeling met regelmaat, variërend tussen 2-8 weken, afhankelijk van de ernst van de aandoening.

Prijs: v.a € 42,50

MICRODERMABRASIE

Microdermabrasie zorgt voor verbetering van de huidstructuur en huidconditie. Specifiek betekent dit dat dode huidcellen worden verwijderd, doorbloeding verbeterd en de aanmaak van collageenvezels gestimuleerd. Huidverzorgingsproducten worden hierdoor beter opgenomen door de huid. Met deze medische en krachtige apparatuur kunnen wij nauwkeurig en gecontroleerd peelen tot op ieder huidniveau:

- oppervlakkige peeling epidermis (opperhuid). De gehele laag met dode huidcellen wordt verwijderd.
- diepe peeling epidermis: tot op de dermis (lederhuid). In deze huidlaag bevinden zich levende huidcellen.
- diepe peeling epidermis: tot in de dermis

Advies: behandelingen in kuurverband: 6-8 behandelingen 1x per week

Prijs: v.a € 98,50

Dermapen - Microneedling

Door middel van minuscule naaldjes worden kleine ‘kanaaltjes’ in de huid gemaakt tot in de dermis (lederhuid, 2 huidlaag). Collageen wordt gestimuleerd en er worden nieuwe verbindingen gemaakt tussen elastine en collageen vezels. Door de kanalen kunnen rijke werkzame stoffen die op de huid worden aangebracht dieper in de huid worden opgenomen. Littekens worden soepeler, minder zichtbaar en kleurverbetering treedt op. Deze methode kan worden toegepast bij diverse soorten littekens, huidveroudering (verslapping, rimpels, oneffenheden).

Microneedling kan op deze unieke wijze ervoor zorgen dat de huid zichzelf gaat herstellen en gezonder wordt. Versterk het resultaat met de producten van dr. Obagi, ZO Medical of ZO Skin Health. Zo behoud je het resultaat ook als de er langere tijd tussen je behandelingen zit.

De jonge huid behandelen is ook zeker een pré. Voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Zo voorkom je vroegtijdige huidveroudering. Wij raden aan om met dit doel te starten v.a 30-jarige leeftijd of wanneer de eerste tekenen van veroudering zichtbaar worden.

Advies: Maximaal 3 behandelingen in 12 weken (afhankelijk van huidconditie), interval 4 weken. Maximaal 2 kuren per jaar.

Prijs: v.a € 159.50

 

 

**Het thuisgebruik van een dermaroller ondersteunt de behandelingen, bevordert collageenstimulatie en zorgt voor verbeterde productpenetratie. Deze rollers zijn in de praktijk verkrijgbaar in de maten: 0.3 mm en 0.5 mm: semi-medische roller

Prijs: v.a € 99,95